Det siger andre om Legehjul

I det her afsnit “Det siger andre om Legehjul” har vi samlet nogle udtalelser. Det er udtalelser lavet af fagfolk inden for skolens verden. Vi er utrolig glade for alle de flotte ord vi har fået, og får med jævne mellemrum. Vi er beæret over, at I vil bruge lidt tid på, at give os feedback. Vi sætter nemlig en stor ære i at servicere vores produkt, så I “bare” kan gå ombord i det, hver dag.

Hvert år opdaterer vi Legehjulet med en masse nye lege og aktiviteter til glæde og gavn for Jer, som fagfolk. Og det skulle jo også gerne komme alle de lege-sultne børn derude, til gavn. Vi forsøger at lave Legehjul så nemt, at det ikke kræver nogen forberedelsestid at komme i gang. Der ligger over 100 forskellige lege og aktiviteter inde i Legehjulets bibliotek – alle med en videoforklaring til. Vi har inddelt kategorierne, så det er let at gå til. Vi har udviklet en aktiv undervisnings kategori med faglige input til læringsmålene. Det hele tilgås utroligt nemt via dit UNI-login. Når først skolen eller dagtilbuddet har købt et årsabonnement, er der adgang for alle.

Hvis du også gerne vil bidrage til “Det siger andre om Legehjul”, hører vi meget gerne fra dig. For dine oplevelser og erfaringer med Legehjul, er yderst vigtigt. Det er jo den bedste måde at udvikle Legehjulet på og dygtigtgøre os i processen. Så send endelig Ris og Ros afsted til os

 

Læs også et blogindlæg hos Edu21.dk

Her fortæller Trine, i et interview med TV Vestsjælland, om hvordan hun bruger Legehjul med hendes elever.

Trine er lærer i indskolingen på en skole i Ringsted, og har haft Legehjulet som et fast element siden 2016.

Team member

Nanna Fog Westh

Lærerstuderende
Som lærerstuderende er det, for mig, et centralt fokus, hvordan jeg, som kommende lærer, kan styrke elevernes trivsel og sociale samvær i klassen. Her er legehjul et fantastisk redskab for både elever og lærere. Jeg kan sagtens se mig selv bruge dette værktøj både i undervisningen for at skabe mere aktiv undervisning, samt i pauser for at give eleverne brain breaks. Jeg elsker, at der både er video instruktioner og pdf’er, der kan inspirere til, hvordan man kan gøre sin undervisning mere legene.
Team member

Rikke Pal

Afdelingsleder, indskolingen - Kolding Realskole
Som en del af vores opstart inden alle elever skulle starte i skole inviterede vi Legehjul til at lege med lærerne. Man bliver aldrig for gammel til at lege, og er der noget legen kan, så er det at ryste sammen og skabe grin. Det må man sige vores eftermiddag med Legehjul gjorde.
Tak for et par skønne varme timer.
Team member

Jane Hofer

lærer Måløvhøj Skolen afd. Østerhøj
Jeg har benyttet Legehjulet siden mine elever gik i 2 klasse. Vi bruger det et par gange om ugen for at lege andet end at spille fodbold.
Vi drejer hjulet 2 gange og så kan eleverne vælge sig ind på hvilken leg de vil lege. Deres favorit er blindebuk og når den leg kommer, er alle med til at lege. Det giver et godt sammenhold og dermed en god trivsel, at de alle leger sammen. Vi har endnu ikke fundet nogen lege som eleverne ikke vil lege, men naturligvis er nogle mere populære end andre.
I min danskundervisning har vi brugt kims leg med staveord. Vendespil har vi brugt ret ofte både i dansk og engelsk. Eleverne elsker at spille.
Her i 4 klasse har vi har brugt et par brain breaks, til nogle korte pauser, når eleverne har brug for en lille pause.
Vi arbejder med gamle lege i historietimerne og dem vil vi prøve selv at filme og uploade, men det er noget der sker senere på året.
Der er rigtig mange muligheder med Legehjulet som jeg prøver at udnytte, så jeg ikke selv hele tiden skal opfinde den dybe tallerken.
Team member

Trine Hove Kristensen

lærer Byskovskolen afd. Asgård i Ringsted
Som lærer i indskolingen bruger jeg meget tid på at styrke fællesskabet og det sociale liv i klassen. Legen er en så central del i dette, og i den forbindelse er jeg flittig bruger af Legehjul. Legehjul er en indbydende app, hvor små filmklip guider børnene gennem legene, hvor regler, roller mm. forklares. Det er meget nemt at gå og overskueligt for børnene. Store klapsalver herfra og vi er glade for at hele kommunen har haft adgang siden 2016
Team member

Signe Blakø

lærer Peder Lykke Skolen
Vi er glade for at lege, og jeg har prøvet Legehjulet af på følgende klassetrin 2. klasse, 5. klasse, 7. klasse og 8. klasse. Det er super godt med videoforklaringer. Det er meget nemt for eleverne at forstå regler m.v., når de forklares sammen med det visuelle. ”Vendespil” elsker de i indskolingen. De har også selv opfundet nye versioner af legen. Også i musikundervisningen har vi brugt Legehjulet en del gange.

At kunne overføre legene til sprogtimer er helt suveræn. Det er dejligt med de faglige mål m.v.

Team member

Thomas Høgsted

lærer og læringsvejleder i Aalborg
Jeg synes Legehjul er en rigtig måde at få ”brainbreaks” ind i sin undervisning på. Når vi har dobbeltlektion f.eks. i matematik er det en god måde, lige at bryde op og bruge hovedet på noget andet. Det skaber samvær, godt humør og eleverne er altid klart til at arbejdere videre bagefter. Man behøver ikke have en masse iPads og til en mindre folkeskoleklasse er det et rigtigt godt redskab for mig.
Team member

Thor Storgaard

Leg og bevægelseskonsulent, Gladsaxe Kommune
Legehjul er et meget inspirerende og brugbart værktøj, både som fagperson og som familiefar. Som fagperson er Legehjul en reminder om hvor vigtig legen er og hvor vigtigt det er at huske legens værdier. Derudover er det en god inspiration til nye ideer i arbejdet med børn og bevægelse. Som privatperson har jeg brugt legen i mange sammenhænge med inspiration fra Legehjul, både til fødselsdage på tværs af generationer, til herrearrangementer og selv juleaften har jeg taget lege med ind. Legehjul har ændret mit mindset omkring legen. Så Legehjul er særdeles relevant og brugbart både som fagperson og privatperson.