Hvad skal vi lege på den lange køretur?

Ferien banker på døren og som så mange gange før, skal vi på kør-selv-ferie. Det betyder mange timer i en bil og for at undgå, at alt for mange timer bliver brugt bag hver sin skærm, i hver sin bobbel, har vi planlagt lidt leg til køreturen. Selvom vi kun har store børn, som sagtens kan underholde sig selv, så gør det altså noget ved stemningen i bilen, når vi laver noget sammen. Feriepakningen er igang, og med den pakker vi også små lege med til køreturen.

Bil Banko

Du kender helt sikkert følelsen af, at turen kan være ulidelig lang, når bilferien starter. Og hvad pokker skal ungerne tage sig til på bagsædet undervejs. Må vi anbefale Bil Banko?

I spillet Banko er der uendelige muligheder for leg, underholdning og læring. Ud over at få kendskab til tal, er det oplagt at sætte fokus på forskellige temaer. Når I skal på udflugt i skoven, når familien skal ned og handle og som her, når I skal på en længere køretur. Med Bil Banko bliver køreturen ofte meget sjovere og samtaler om skilte, afmærkninger, færdselsregler og bilmærker bliver helt naturligt en legende del af køreturen.

Lav jeres helt egen Bil Banko plader eller brug vores lige her. Klik på linket, print dem ud og tage den med på jeres næste lange køretur.

>> Hent Bil Banko pladerne og print dem ud.
FamilieQuizzen

Vi har interviewet familiens bedsteforældre og klippet deres svar ud. Svarene har vi blandet sammen, og nu skal ungerne placere det rigtige svar under den rigtige bedsteforælder.

Quizzen kræver følgende forberedelse.

  1. Interview af bedsteforældre
  2. Et svar ark hvor alle svar er blandet sammen
  3. En facitliste
>> Hent vores FamilieQuiz her
MusikQuizzen

HVEM GÆTTER FØRST TITEL ELLER KUNSTNERNAVN?

Vi henter færdige playlister på vores musiktjeneste, og afspiller 15-20 musiknumre fra hvert årti. Alle passagerer i bilen får et Quizskema, chaufførenes skema udfyldes selvfølgelig, af en af os andre. Den der først får 10 rigtige i en kategori, vinder det musik årti.

BONUS,- Vi får spillet dejlig varieret musik og alle får

Quizzen kræver følgende forberedelse.

  1. En Playliste for 70érne, 80érne, 90érne og 00érne med mindst 15 sange på.
  2. Et Quizskema
>> Hent vores MusikQuiz her