Lola Jensen anbefaler

 Det er jo en af mine helt store mærkesager, at der sættes tid på brug af tablet, tv og andet teknik for at give børnene ro, nærvær, tid til fordybelse og fysisk samvær med hinanden. Men så kan det godt være et problem, især til en start, at give børnene ideer til alternativer “hvad skal vi lave?”

Jeg har også i min bog “Må vi så få ro!” foreslået, at børn igen får mere leg ude, fordi det at have højt til loftet sammen med frisk luft og uden akustik, giver mulighed for at børnene kan få renset og nedkølet pandelapperne, “men hvad skal vi lave?”, når legen ikke går i arv fra de større børn i kvarteret eller er glemt?

I min bog har jeg også lagt op til at bytte det høje aktivitetsniveau ved børnefødselsdage i form af svømmehal, burgerbar, bowling med mere ud med en gammeldags fødselsdag med stop dans skattejagt og lagkage… “men hvad kan vi lege ved den næste fødselsdag?”

Og her kommer appen LEGEHJUL til undsætning. For 49kr (en tryllekunstner eller temafødselsdag koster 2500kr, og kan kun bruges en gang) får man en app fuld af de gamle lege, og nye kommer hele tiden til for de samme penge. Den er meget overskuelig, og det er netop de gamle lege, den giver inspiration til på helt enkel vis. I første omgang tænker man “jamen den leg kendte jeg jo godt i forvejen, jeg kender faktisk dem allesammen, og det er der jo ikke noget nyt i”. Nej, men det er netop denne apps kvalitet, at den hjælper alt det gode gamle frem igen, som man godt kan huske, men som alligevel var glemt, og netop kun kommer frem ved hjælp fra appen.

Appen kan altså bruges til børnefødselsdage. De store elever i skolegården, der har opgaven som legepatrulje eller konfliktmægler, kunne have den på mobilen, som inspiration til aktiviteter med indskolingseleverne i frikvarteret. Forældre i en klasse eller på en villavej eller i et boligkvarter kan downloade den, og skiftes til at stå for at samle børnene til udendørs fælles leg i weekenden. “Tobias far og jeg har lige drejet på legehjulet, og er klar med remedierne til en gang dåseskjul ude på vejen om en halv time, kom og vær med”. Held og lykke med at få Barndommens Gade tilbage. Lola

 

Besøg Lola’s hjemmeside